Mehanički muški i ženski satovi ne izlaze iz mode

Ja kao urar znam da bez obzira što su moderni muški i ženski satovi danas hit kod mladih, meni ipak svakodnevno dolaze ljude koji traže mehaničke satove. Preporučio bih Darwil današnjim potrošačima jer ta firma ima tradiciju.

Mehanički muški i ženski satovi ne izlaze iz mode

Nikad nisam prodavao Darwil satove. Mislim da su Talijani bili dobri trgovci, pa je tu više bila neka dobra konkurencija sa cijenom kad su njihovi muški i ženski satovi u pitanju. Bio je popularan i zato što ga je bilo puno.

Jednom je došla ekskurzija iz Skandinavije i pokupovali su pola vitrine tih retro flat satova. To su bili mlađi ljudi, a nisu ih interesirale neke napucane stvari, dijametri, kućišta, štoperice,  nego su ih upravo ti muški i ženski satovi retro stila najviše zanimali. Tri kazaljke, fine linije i to je to. Sa zanatske strane, Darwil firma bi trebala da nastupi sa mehaničkim i kvarcnim mehanizmima. Mehanički mehanizmi su vezani za nas starije. Mlađima je maltene svejedno, ali mora da ima kvalitetu. Trebalo bi da pravi dobra kućišta. Sat mora da bude sa dobrim kućištem, da dobro dihta i ne propušta vodu. Ako piše 10 bara, neka bude 10 bara.

Što se tiče kolega urara, zavisi od godišta da li bi bili zainteresirani kad bi se takvi muški i ženski satovi opet pojavili. Da su tu kao ja, ili malo stariji, mislim da bi podijelili isto mišljenje. Za mlađe kolege ne mogu da tvrdim. Bila bi to dobra ideja sa poslovnog stajališta. Pojava neke stare firme uz obnavljanje sjećanja, i načine reklamiranja, mislim da ne bi bilo loše. Samo pametno. Ako izlazite na tržište, da se dobro napravi strategija, i da se prave muški i ženski satovi i sa kvarcnim i sa mehaničkim mehanizmom. Treba da bude odabir pravih mehanizama, uključujući dobru izradu kućišta i da se približi suvremenom potrošaču. Da bude i retro dizajn i moderan dizajn. To staro ime će biti vezano za starije potrošače ali i za mlađe, kako ženske tako i muške, mora se približiti njihovom viđenju sata.

Previous Post Next Post